Adaptarea la gradinita

De ce e important să venim la grădiniță?

 Specialiștii în educație și psihologie susțin că perioadă preșcolară este una dintre cele mai intense etape în dezvoltarea psihică cât și cea mai importantă datorită faptului că acum se pun bazele viitoarei personalități.

Adaptarea la gradinita1 Aici, la Grădinița Irina, suntem conștienți de importanța acestei perioade astfel că, oferim copiilor diverse experiențe de viață care să îi ajute să își exploreze potențialul maxim pentru a păși cu success în viață.

 Într-un mediu în care jocul și joaca ocupă un loc fruntaș, copilul dumneavoastră se va simți liber să descopere lucruri, să exploreze, să-și dezvolte limbajul pentru a face față diverselor situații de viață, să-și dezvolte abilitățile sociale și cognitive , să se dezvolte emoțional, să își assume riscuri, să capete încredere în sine, să învețe din greșeli, să conducă și să se supună unor reguli, să gândească creativ și să își pună în aplicare visele…toate acestea înconjurat de copii asemenea lui și educatori pregătiți pentru a-l îndruma și pentru a-l securiza ori de câte ori e nevoie.

 Beneficiile frecventării grădiniței se pot observa încă din primele săptămâni petrecute la grădiniță deoarece rutina pe care o propunem ajută la reglarea programul de masă, somn și joacă, copiii fiind mult mai receptivi în a desfășura aceste activități într-un grup cu același nivel de vârstă.

Adaptarea la gradinita

 Venirea la grădiniță poate fi o încercare pentru copiii întrucât reprezintă o trecere la un mediu și un program cu multe elemnte de noutate. De aceea recomandăm ca înainte de a vă hotărî să veniți la grădiniță să ne vizitați pentru a ne cunoaște .

O primă întâlnire va fi stabilită pentru a vizita grădinița , moment în care veți avea șansa alături de copilul dumneavoastră să cunoașteți educatoarea grupei și să petreceți 10-15 minute în sala de grupă .

    În cadrul celei de-a doua întâlniri vă propunem să aduceți copilul în cadrul grupei pentru a se juca și pentru a face cunoștință cu ceilalți copii. În această perioadă puteți rămâne în cadrul grădiniței pentru eventualitatea în care coplilul devine agitat ca să puteți interveni.
Treptat, vom crește numărul de ore petrecut la grădiniță în funcție de reacția copilului până veți ajunge la varianta de program dorită.

 Vă așteptăm cu drag să ne vizitați!