Sari la conținut

Grădinița – o etapă importantă în dezvoltarea copiilor

   Specialiștii în educație și psihologie susțin că perioadă preșcolară este una dintre cele mai intense etape în dezvoltarea psihică cât și cea mai importantă datorită faptului că acum se pun bazele viitoarei personalități.

   Aici, la Grădinița Irina, suntem conștienți de importanța acestei perioade astfel că, oferim copiilor diverse experiențe de viață care să îi ajute să își exploreze potențialul maxim pentru a păși cu succes în viață.

   Într-un mediu în care jocul și joaca ocupă un loc fruntaș, copilul dumneavoastră se va simți liber să descopere lucruri, să exploreze, să-și dezvolte limbajul pentru a face față diverselor situații de viață, să-și dezvolte abilitățile sociale și cognitive, să se dezvolte emoțional, să își asume riscuri, să capete încredere în sine, să învețe din greșeli, să conducă și să se supună unor reguli, să gândească creativ și să își pună în aplicare visele. Toate acestea înconjurat de copii asemenea lui și educatori pregătiți pentru a-l îndruma și pentru a-l încuraja ori de câte ori e nevoie.

   Beneficiile frecventării grădiniței se pot observa încă din primele săptămâni petrecute la grădiniță, deoarece rutina pe care o propunem ajută la reglarea programul de masă, somn și joacă, copiii fiind mult mai receptivi în a desfășura aceste activități într-un grup cu același nivel de vârstă.

   Venirea la grădiniță poate fi o încercare pentru copiii întrucât reprezintă o trecere la un mediu și un program cu multe elemente de noutate, de aceea recomandăm ca înainte de a vă hotărî să veniți la grădiniță să ne vizitați pentru a ne cunoaște .

Adaptarea la gradiniță

   O primă întâlnire va fi stabilită pentru a vizita grădinița, moment în care veți avea șansa alături de copilul dumneavoastră să cunoașteți educatoarea grupei și să petreceți 10-15 minute în sala de grupă .

    În cadrul celei de-a doua întâlniri vă propunem să aduceți copilul în cadrul grupei pentru a se juca și pentru a face cunoștință cu ceilalți copii. În această perioadă puteți rămâne în cadrul grădiniței pentru eventualitatea în care coplilul devine agitat ca să puteți interveni. 

   Treptat, vom crește numărul de ore petrecut la grădiniță în funcție de reacția copilului până veți ajunge la varianta de program dorită. 

   Adaptarea la grădiniță este foarte importantă, de aceea trebuie procedat cu răbdare și încredere că ne preocupă starea de bine a copilului și ne dorim ca primii pași în colectivitate să fie o experiență cât mai plăcută.

 Vă așteptăm cu drag să ne vizitați!