Domenii de invatare

Domenii de învățare

Gradinita Irina - gradinita sector 6 - Domenii de invatare     În cadrul activităților instuctiv-educative desfășurate în Grădinița Irina sunt studiate într-un mod firesc și natural, respectând particularitățile de vârstă și individuale, o gamă complexă de domenii de învățare. În acest cadru, activitățile se desfășoară cu întreaga grupă, în grupuri mici sau chiar individual pentru a putea oferi experiențe solide care să ajute în timp la dezvoltarea armonioasă a copiilor.

  • Educație Artistico Plastică
        Acest domeniu include o multitudine de activități precum pictură, desen, grafică, colaj și pune la dispoziția copiilor o gamă largă de materiale și suprafețe de lucru pentru a stimula și încuraja creativitatea copiilor cât și pentru a dezvolta simțul estetic;
        Activitățile artistic-plastice ajută la formarea de deprinderi de lucru, exersarea motricității fine, stimulează capacitatea de exprimare, realizarea unor corespondențe între elementele de limbaj plastic și natură, dinamizează expresivitatea și nu în ultimul rând, dezvoltă armonios și multilateral personalitatea copiilor.
   activitate-plastica3activitate-plastica2activitate-plastica1


  • Educație pentru societate
        În cadrul acestui domeniu cultivăm și încurajăm menținerea de relații pozitive cu ceilalți, încrederea în sine și abilitatea de a funcționa ca un membru al unui grup. De asemenea, prin intermediul jocului de rol copiii încep să înțeleagă faptul că acțiunile lor pot avea consecințe și în acest context ei învață să facă față diferitelor emoții (frica, mânia, timiditatea) și învață treptat deprinderi de rezolvare a problemelor;
   Educatie pentru societateEducatie pentru societateEducatie pentru societate


  • Educație muzicală
        Muzica este o formă de exprimare, iar pentru ca ea să producă o stare emoțională este necesar să dezvoltăm capacitatea copiilor de a percepe, să educăm interesul și dragostea pentru muzică, să-I învățam să asculte, să cânte și să se miște în ritmul ei. Mijloacele folosite în educația muzicală dezvoltă gândirea și imaginația, stimulează atenția, dezvoltă memoria auditivă cât și simțul estetic.
   Domenii de invatare: Educatie muzicala


  • Educație fizică
        Știm cât de importanta este mișcarea pentru noi toți și încurajăm constant participarea copiilor la jocuri și activități sportive potrivite vârstei și abilităților lor. Prin intermediul activităților care implică mișcare copiii învață să se adapteze mai ușor, să dezvolte relații cu ceilalți, să fie răbdători, responsabili și respectuoși cu ceilalți, să învețe ce înseamnă munca în echipă cât și să se descurce în situații neprevăzute. Așadar, copiii care fac sport sunt mai sănătoși, descurcăreți,disciplinați, ambițioși și fericiți.
   Educatie fizicaEducatie fizicaEducatie fizica


  • Matematică
        Activitățile matematice din grădiniță vizează stimularea dezvoltării intelectuale a copiilor, contribuie la trecerea treptată de la gândirea concret-intuitivă la gândirea simbolică, abstractă, pregătind copiii pentru înțelegerea și însușirea matematicii în clasă I. În procesul de însușire a cunoștințelor cu conținut matematic este intens antrenată și memoria copiilor pentru ca ei să rețină, să păstreze și să reproducă în mod conștient unele cunoștințe dobândite, să memoreze regulile unui joc didactic sau logic. Cu alte cuvinte, copilul își formează deprinderi de lucru, de a rezolva anumite situații – problemă în contexte variate. Aceste deprinderi devin utile în activitatea lor practică și-l pot influența în plan atitudinal și social.
   matematicamatematicamatematica


  • Dezvoltarea limbajului
        În cadrul activităților pe care ni le propunem copiii își îmbunătățesc deprinderile de comunicare exprimându-și ideiile și sentimentele, ascultându-i și înțelegându-i pe ceilalți în timpul unor experiențe semnificative trăite împreună cu cei de aceeași vârstă cu ei. Astfel, ei învață să comunice într-o varietate de feluri, cum ar fi: folosind simboluri, combinând limbajul oral cu limbajul scris și imaginile, jucanduse într-un mediu în care cartea, dar și scris-cititul sunt prezentate ca și instrumente valoroase pentru dezvoltarea copilului și pentru succesul lui școlar și social.
   Dezvoltarea limbajuluidezvoltarea-limbajului2dezvoltarea-limbajului3


  • Cunoașterea mediului
        În cadrul acestui domeniu elementele cheie sunt participarea activă, explorarea, interacțiunea și cooperarea, experiențele de învățare cât și situațiile de învațare care favorizează descoperirea, transformarea și extinderea cunoștințelor,utilizarea unor surse variate de informații, investigație, experimentare, identificarea relației cauză-efect și a posibilelor soluții pentru rezolvarea diferitelor situații care pot apărea în viață de zi cu zi.
   Cunoasterea mediuluiCunoasterea mediuluiCunoasterea mediului