Sari la conținut

Curcubeul din farfurie

Am auzit în ultima perioadă tot mai des vorbindu-se despre mâncarea sănătoasă, despre nelipsitele fructe și legume care ar trebui să se găsească în fiecare farfurie. Cu toate acestea de la teorie la practică este care lungă și anevoioasă, mai ales dacă cei care trebuie convinși sunt copiii. Cel mai adesea părinții întâmpină dificultăți în a crea un meniu variat, bazat pe consumul de fructe și legume. Fie copilul se încăpățânează să nu mănânce fructele pe motiv că: Nu sunt bune, fie părintele reușește să stârnească interesul celui mic jucându-se în bucătărie, pregătind împreună masa și fiind creativi.
Dacă vă aflați în dificulate și credeți că ați epuizat toate posibilități, veți găsi aici câteva idei care v-ar putea ajuta. Totul este să fiți perseverenți și să nu uitați că și în bucătărie ne putem juca.
Culorile alimentelor sunt primele care v-ar putea veni în ajutor. Nu uitați că cei mici se bucură de culori și de veselia pe care acestea o emană. Puteți stabili împreună un meniu care să cuprindă toate culorile curcubeului. În fiecare zi trebuie să aveți în meniu un aliment roșu, unul portocaliu, unul galben și așa mai departe. Iată câteva opțiuni pentru a realiza curcubeul din farfurie:

Roșu: mere, cireșe, portocale roșii; merișor; struguri roșii; grepfruit roșu; rodii; zmeura; căpșune; pepene roșu; sfecla roșie; ardei roșu; ridichi; ceapa roșie; cartofi roșii; roșii.

Portocaliu: caise; agrișe; smochine; grepfruit; nectarine; portocale; mango; papaya; piersici; curmale japoneze; mandarine; morcovi; dovleac;

Galben: mere galbene; pepene galben; lămâi; pere; ananas; ardei galbeni; cartofi; porumb; roșii galbene;

Verde: avocado; mere verzi; struguri verzi; kiwi; lămâi verzi; pere verzi; anghinare; arugula (planta cu frunze mici, verzi, foarte populară în bucătăria italiană); sparanghel; broccoli; varza de Bruxelles; varza chinezească; fasole verde; țelina; castraveți; andive; verdețuri stufoase (spanac, salata verde, etc); praz; ceapa verde; mazăre; ardei verde; spanac; Zucchini (face parte din familia dovleceilor);

Albastru: afine; coacaze negre; prune uscate; boabe de soc; smochine; struguri; stafide;

Violet: varza rosie; vinete; mure; afine

[one_half_alpha]Gradinita Irina - Curcubeul din farfurie[/one_half_alpha]
[one_half_omega]După ce stabiliți meniul puteți pregăti masa împreună. Ce copil va refuza să-și termine tarta cu dovleac pe care tocmai a pregătit-o?
Dacă vă va ajuta în bucătărie se va simți mândru când toată familia va gusta din felul de mâncare la care a contribuit și el. [/one_half_omega][line]

[one_half_alpha]

De asemenea, îi puteți aranja mâncarea din farfurie într-un mod special, care să-i placă. Faceți unei felii de pâine pe care ați întins cremă de conopidă doi ochișori din măsline, o gură dintr-o felie de castravete și copilul va fi încântat.
Poftă bună![/one_half_alpha] [one_half_omega]Gradinita Irina - Curcubeul din farfurie[/one_half_omega]