Importanta jocului in aer liber

Gradinita Irina - gradinita sector 6 - Importanta jocului in aer liber     “Nu există vreme nepotrivită pentru joaca afară , ci doar îmbrăcăminte neadecvată” – acesta este sloganul după care ne ghidăm atunci când cadrul în care ne desfășurăm activitățile este curtea noastră exterioară.

     Dezvoltarea armonioasă este cel mai important aspect pe care grădiniță noastră îl vizează iar joacă în aer liber ajută atât la păstrarea unei stări de sănătate bune , cât și la dezvoltarea copilului prin activități precum explorarea, asumarea de riscuri, dezvoltarea motorie și absorbția unor cantități mai mari de cunoștințe de bază, care pot fi învățate mult mai eficient prin intermediul jocului în aer liber.
Importanta jocului in aer liber Importanta jocului in aer liber Importanta jocului in aer liber
     Copiii trebuie să își dezvolte abilitățile motorii și creativitatea, iar acest lucru poate fi îndeplinit cu ușurință prin intermediul jocurilor educative în aer liber. Ei au nevoie de oportunități de a explora, de a experimenta, de a descoperi, de a se minuna, de a țipa, de a cântă și de a crea. Cele mai frumoase amintiri ale noastre sunt cele de la joaca de afară, iar asta nu este o întâmplare.

     Totodată, activitatea fizică este necesară pentru cei mici, mai ales că, în ultimul timp, copiii au început să se confrunte cu probleme de obezitate. Jocul în aer liber îi permite micuțului tău să își păstreze starea de sănătate și să învețe o mulțime de lucruri importante despre lumea înconjurătoare.
Importanta jocului in aer liber Importanta jocului in aer liber Importanta jocului in aer liber

     Cum se simte gheața? Ce gust are noroiul? Cum cresc plantele? Trebuie ca fluturii să învețe să zboare? Cum pot să fac bicicleta să meargă mai repede?

     Acestea sunt doar câteva dintre întrebările cu care puiul tău te bombardează și la care tu trebuie să găsești răspuns. Este adevărat că poate învăța toate acestea și prin alte metode, însă învățarea prin experimentare este mai eficientă și, cu siguranță, cea mai distractivă pentru prichindel. Nu doar că el va învăța o mulțime de lucruri fundamentale despre cum funcționează lumea, ci vor fi și mai multe șanse să rețină ce a învățat, pentru că a experimentat lucrurile el însuși.

     Copilul tău cât timp petrece în aer liber?