Sari la conținut

Jocul în aer liber

Nu există vreme nepotrivită pentru joaca afară, ci doar îmbrăcăminte neadecvată” – acesta este sloganul după care ne ghidăm atunci când cadrul în care ne desfășurăm activitățile este curtea noastră exterioară.

Dezvoltarea armonioasă este un aspect important pe care îl urmărim, iar joaca în aer liber ajută atât la păstrarea unei stări de sănătate bune, cât și la dezvoltarea copilului prin activități integrate, explorând lumea înconjurătoare și învățând continuu prin intermediul jocurilor în aer liber. 

    Copiii trebuie să își dezvolte abilitățile motorii și creativitatea, iar acest lucru poate fi realizat cu ușurință prin intermediul jocurilor educative în aer liber. Ei au nevoie de oportunități de a explora, de a experimenta, de a descoperi, de a se minuna, de a țipa, de a cântă și de a crea. Cele mai frumoase amintiri ale noastre sunt cele de la joaca afară, iar asta nu este o întâmplare. În spațiu deschis, în mijlocul naturii suntem liberi să căutăm și să trăim folosindu-ne toate simțurile.

    Cum se simte gheața? Ce gust are noroiul? Cum cresc plantele? Trebuie ca fluturii să învețe să zboare? Cum pot să fac bicicleta să meargă mai repede? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care copiii caută răspunsuri. Este adevărat că poate învăța toate acestea și prin alte metode, însă învățarea prin experimentare este mai eficientă și, cu siguranță, mult mai distractivă. Nu doar că el va învăța o mulțime de lucruri fundamentale despre cum funcționează lumea, ci vor fi și mai multe șanse să rețină ce a învățat, pentru că a experimentat lucrurile el însuși. 

    Copilul tău cât timp petrece în aer liber?