Toamna îmi aminteşte de plimbările prin pădure, de ploile reci şi mănunchiurile de flori tomnatice pe care le rupeam din grădină, de mirosul de magiun şi de struguri proaspăt zdrobiţi. Cum să aduc toamna în grupa noastră, printre copii? Cum să le transmit puţin din emoţia unei zile de toamnă?
Am început totul cu o poveste, pentru că lumea copiilor se hrăneşte cu fantezie… Am pornit apoi să ne adunăm frunze, ghinde, nuci, conuri şi le-am pus pe toate la grămadă.
Ce putem face cu ele? O mulţime de lucruri. Pentru început ne-am familiarizat cu matrialele pe care le-am avut la dispoziţie, le-am întors pe toate feţele, le-am adunat, le-am împrăştiat din nou, apoi le-am folosit în fel şi chip.
Am format cifre din boabe de porumb. Matematica este mai distractivă dacă totul este o joacă. Am sortat frunzele după culoare. Nici nu ştiam că toamna este atît de colorată.
La centrul micilor artişti am meşterit rame pentru tablouri din ghinde, frunze şi crenguţe, am făcut omizi şi obiecte mici din castane, am lipit şi am pictat. Parcă fiecare lucrare a păstrat un pic de toamnă…
Şi cu un pic de toamnă de aici, un pic de dincolo am simţit cum în grupă se adună parfumul atât de cunoscut. Lipseau doar murăturile, dar le-am pus împreună şi astfel standurile Târgului de toamnă au fost pline cu bunătăţi şi obiecte de tot felul meşterite de cei mai pricepuţi prichindei.