Litere si jocuri

Literele si jocul

Jocul este cea mai ușoară formă prin care poți învăța. Este ușor să ne jucăm. Prin joc lucrurile nu mai par atât de complicate și veselia se instalează mult mai ușor. Dar cum să ne jucăm cu literele mai ales dacă nu suntem destul de mari încât să învățăm să ținem creionul în mână și să scriem? Îată câteva exemple de diferite forme de litere si jocuri:
1. Literele din reviste și ziare pot fi decupate, iar cel mic poate forma
cuvinte cu ajutorul lor. Pentru început îi poți arăta cre sunt literele din care este compus numele lui, le puteți căuta împreună în ziare sau reviste, le decupți și le ordonați. Ce mai puteți face? Lipiți-le pe o coală, scrieți cu ajutorul lor o scrisoare lui Moș Crăciun sau unui prieten drag.

Gradinita Irina - Litere magnetice

2. Litere si jocuri magnetice sunt la fel de utile. Așezați-l pe o tăblită magnetică sau pe frigider. Copilul tău le va învăța mai ușor dacă le repeteți împreună.3. Cuburi cu litere. Sigur aveți aruncate într-o cutie un set de cuburi inscripționate cu litere, iar dacă nu, le puteți inscripționa pe cele obișnuite (lipiți literele dorite pe fețele cuburilor și… gata). Cum le puteți folosi? Încurajează-ți copilul să recunoască literele din care este format numele lui și să pronunțe pe litere. Își va îmbunătăți astfel dicția și va putea face mai ușor asocierea dintre cum aarată și cum sună o literă, atunci când va veni vremea.


Gradinita Irina - Litere cuburiGradinita Irina - Litere textile


4. Litere si jocuri din material textile pot fi înșirate ușor și poți forma împreună cu cel mic cuvinte simple. De asemenea, puteți compune un mesaj reprezentativ pentru el pe care-l puteți agăța pe peretele din camera lui.5. Supa alfabet. Pastele făinose pot fi folosite și alt fel decât pentru preperatele culinare.
Pot fi folosite pentru litere si jocuri!
Puteți să vă lăsați copilul să rupă spaghetele și cu ajutorul bucăților rupte să formeze litere pe o hârtie sau pe lemn. Și literele din supa alfabet sunt la fel de interesante. Trebuie doar să încercați.


Gradinita Irina - Litere paste6. Și pentru a face lucrurile și mai distractive putem trece la frișcă sau la pasta de dinți, dar pentru acestea trebuie să mai creștem puțin și să învățăm să folosim insrumentele de scris. În aceste condiții vă puteți scrie numele pe tort sau pe prăjituri. E distractiv! Dacă reușiți să surprindeți acest moment cu siguranță îl puteți trece în categoria: de păstrat.


Gradinita Irina - Litere creta


7. Creta. Cei mici reușesc să mânuiască creta înaintea instrumentelor de scris, de aceea îi puteți încuraja să scrijelească numele pe trotuar sau pe o tablă. Pe tablă puteți scrie literele și le puteți da un pahar cu apă și o pensulă încurajndu-i să urmărească cu pensula conturul realizat de voi.8. Bomboane mici sau pompons. Scrieți mai întâi pe foi literele, apoi conturați-le cu pompons sau bomboane. După ce exersați puteți încerca să scrieți literele fără să folosiți șabloanele. Ați reușit?